Posted on

Deshidratarea crește colesterolul. Motivele pentru care te îngrași dacă nu bei apă

deshidratarea, inima din plastic langa un pahar de apa
Corpul atinge nivelul optim de hidratare, atunci când sângele conține cel puțin 90% apă

Știai că deshidratarea îngrașă? Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă. Corpul își menține temperatura optimă, sănătatea articulațiilor și digestia ușoară prin hidratarea corectă. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să te hidratezi corect? Care sunt riscurile la care îți predispui funcțiile organismului prin consumul insuficient sau prea slab de apă? Cum poate deshidratarea să-ți afecteze sănătatea și totodată și silueta?

Cuprins:

1.Deshidratarea îngrașă și îngroașă sângele  

2.Deshidratarea începe înaintea senzației de sete – De câtă apă are nevoie corpul tău zilnic?

1.Deshidratarea îngrașă și îngroașă sângele 

Când este corpul tău cu adevărat hidratat? Atunci când celulele primesc aportul suficient de apă prin circulația sângelui. Din contră, corpul este deshidratat atunci când apa transportată de sânge este eliminată prin rinichi, fără să alimenteze suficient celulele. Așadar, dacă mergi prea des la baie după ce ai consumat lichide, atunci ai putea avea o problemă pentru care se impune o vizită la medic. 

Reglezi tensiunea arterială și digestia când bei apă cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

În timpul somnului, temperatura corpului crește. Corpul atinge nivelul optim de hidratare, atunci când sângele conține cel puțin 90% apă. Un nivel mai mic de apă face ca sângele să se îngroașe, îngreunează fluxul sanguin, crescând presiunea în artere. Este indicat ca, de îndată ce te-ai trezit să consumi pe stomacul gol 1-2 pahare de apă la temperatura camerei.

Astfel, reglezi tensiunea arterială și ușurezi digestia mai ales dacă bei apă cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Cu cât corpul elimină mai mult lichid, cu atât căile respiratorii se contractă pentru a nu lăsa apa să se evapore din organism. 

Când corpul elimină mult lichid, căile respiratorii se contractă pentru a nu lăsa apa să se evapore

Deshidratarea îngrașă, dar cum se explică această teorie? Organismul produce grăsime (colesterol) pentru a bloca evaporarea apei din celule. Când nu oferi organismului tău aportul suficient de apă, toxinele vor fi eliminate mai greu.

Cu alte cuvinte, lipsa apei în organism favorizează acumularea reziduurilor în sânge, ceea ce conduce la numeroase probleme de sănătate, stări de oboseală, psoriazis și colesterol mărit. Când corpul suferă din cauza hidratării deficitare, atunci încearcă să mențină apa în celule producând grăsime. Ia în calcul importanța hidratării înainte și după efort fizic. Înainte să începi masajul de relaxare este indicat să bei cu 1-2 pahare de apă în plus față de cât consumi în general. În timpul masajului, pierzi apă și arzi calorii, deoarece mușchii sunt puși în mișcare prin acțiunea rolelor și a pernelor de masaj. După finalizarea programului în fotoliul de masaj, hidratează-te din nou pentru a păstra aportul optim de apă în corp.  

2.Deshidratarea începe înaintea senzației de sete – De câtă apă are nevoie corpul tău zilnic?

Aproximativ 20% din apa din organism provine din fructe și legume

Conform sfatului oferit de specialiști, femeile ar trebuie să consume minim 2 litri de apă zilnic, iar bărbații aproximativ 3 litri. Procesul de hidratare corectă este asigurat prin consumul de băuturi fără zahăr sau sare. Aproximativ 20% din apa din organism provine din fructe și legume. Dacă nu suporți gustul apei, atunci combină un pahar de apă cu zeamă de lămâie sau felii de castravete.

Sunt surse bogate în antioxidanți și astfel dublezi efectele procesului de detoxifiere. De asemenea, poți opta pentru alternative care sprijină hidratarea, de la cafea fără zahăr și până la ceaiuri de plante neîndulcite. 

Consumă fructe, legume, apă plată (nu carbogazoasă), astfel încât corpul să poată elimina sarea, zahărul din alimente, iar tu să ții la distanță kilogramele în plus. În consecință, dacă sesizezi modificări majore la silueta ta, atunci acordă atenție la hidratare.

Suplimentează cantitatea apei în organism prin consumul de fructe și legume. Ce alimente îți mențin organismul hidratat? Pepenele verde, țelina, castraveții, morcovii, brânza de vaci (conține aproximativ 80% apă), merele, lămâile, salata iceberg (conține peste 90% apă), ridichile (peste 90% apă) sau iaurtul.

Hidratarea accelerează arderea caloriilor, începând cu 30 de minute de la ultimul pahar de apă. Deshidratarea începe mult înainte ca tu să simți senzația de sete. Nu aștepta să-ți fie sete ca să bei apă.