Posted on

Femeia în tech și munca la birou

De-a lungul anilor, femeile au fost încurajate să urmeze joburi în tehnologie. Dar astăzi, există încă un decalaj mare între bărbați și femei în acestă privință. Chiar dacă femeile reprezintă aproximativ 47% din forța de muncă din SUA, doar 26,7% au locuri de muncă în industria tehnologiei. Potrivit Boardroom Insiders, în 2021, femeile dețineau doar 22% din posturile de conducere în companiile Fortune 500.

La admiterea la facultate, mai puține femei aleg cariere legate de tehnologie. Și după absolvire, mai puține femei decât bărbați ajung să lucreze în posturi de tehnologie. Dar nu există niciun motiv pentru care femeile să nu fie în tech. Industria tehnologiei are nevoie de diversitate de gen pentru a continua să prospere. Să discutăm de ce și cum se pot aventura femeile în industria tech.

Provocările femeilor în tech

Ca și alte industrii, industria tehnologică este puțin părtinitoare. Femeile au mai puține oportunități de a lucra în tehnologie. În mod tradițional, tehnologia era un domeniu dominat de bărbați. Așa că doar câteva femei au ajuns pe prima poziție. Drept urmare, femeile ar putea să nu aibă motivația de a se aventura în tehnologie.

De asemenea, majoritatea femeilor sunt implicate în responsabilitățile familiale, ceea ce face mai greu să obțină și să-și păstreze locurile de muncă în tehnologie. Dar vremurile se schimbă și mai multe femei câștigă teren în tehnologie. Există o creștere lentă, dar constantă a numărului de femei din tehnologie. Și pe măsură ce această creștere continuă, tot mai multe femei vor fi în joburi tech. Dar de ce este esențial să avem mai multe femei în tech?

Studiile arată că diversitatea este bună pentru afaceri. Diversitatea echipelor în ceea ce privește sexul, rasa și vârsta este probabil să accelereze inovația. Fiecare grup poate contribui la aducerea mai multor idei cu privire la problemele cu care se confruntă anumite demografii.

1. Ajută la îmbunătățirea performanței

Studiile arată că diversitatea de gen poate fi profitabilă pentru o afacere. Un sondaj a fost efectuat pe 22.000 de firme la nivel global. Rezultatele au arătat că firmele cu 30% conducere feminină au fost asociate cu o creștere netă a marjei cu 1%. Această marjă s-a tradus într-o creștere cu 15% a profitabilității.

Motivele pentru creșterea profitabilității au fost diversitatea în competențe și mai puțină discriminare de gen. Cu mai multe femei în frunte, politicile de angajare au fost mai puțin susceptibile de a discrimina femeile. Deci, procesul de angajare s-a concentrat mai mult pe competențe decât pe gen. Drept urmare, aceste companii au avut mai mulți angajați talentați.

2. Oferă forță de muncă într-o industrie în creștere

Tehnologia este printre industriile cu cea mai rapidă creștere din lume. Prin urmare, este nevoie de mai multă ofertă de muncă pentru a prospera. Femeile reprezintă aproape jumătate din populația forței de muncă. Prin urmare, excluderea lor poate priva această industrie de resursele umane cruciale de care are nevoie pentru a se dezvolta.

Pe măsură ce trece timpul, cererea de lucrători din domeniul tehnologiei continuă să crească. Sunt necesari mai mulți experți calificați de orice gen pentru a furniza forță de muncă în acest domeniu. Diversitatea în tehnologie ajută la analizarea problemelor în mod holistic și oferă soluții eficiente. Participarea femeilor în tehnologie poate ajuta la restabilirea echilibrului și la accelerarea inovației.

Nu este prea târziu pentru femei să se aventureze în tehnologie. Cu sprijinul unor instructori experimentați, puteți începe cu cursuri scurte de informatică pentru a începe.

Pentru că știm că acest domeniu poate fi foarte solicitant și stresant noi venim în întâmpinarea ta cu idei despre cum poți să te relaxezi la locul de muncă.

O pauză pentru relaxare și reîncărcare în timpul unei zile de lucru stresante poate părea de neceonceput, mai ales atunci când ai cea mai mare nevoie. Masajul în fotoliile de masaj Fujiiryoki, facilitează accesul la sănătate fizică, mentală și emoțională chiar din biroul tău.

Știm două lucruri:

  • Stresul la locul de muncă îți poate afecta sănătatea
  • Masajul ameliorează stresul

Un sondaj despre stresul la locul de muncă realizat de Everest College, a constatat că 83% dintre femeile in tech sunt stresate la locul de muncă.

Potrivit Occupational Health and Safety News, peste 50% din zilele de lucru pierdute sunt legate de stres, ceea ce împiedică aproximativ 1 milion de persoane pe zi să meargă la locul de muncă.

Potrivit Institutului American de Stres, 40% din fluctuația locurilor de muncă se datorează stresului.

Studiile au descoperit că tensiunea arterială și nivelurile de cortizol (un hormon produs de stres) s-au redus semnificativ după doar 10-15 minute de masaj în fotoliu cu masaj Fujiiryoki.

Ideea masajului în fotoliu cu masaj Fujiiryoki, la locul de muncă, este că nu trebuie să părăsești biroul pentru a avea grijă de mintea și corpul tău. Nu este nevoie de nicio pregătire specială sau să-ți schimbi hainele și să te bucurai de beneficiile fizice, mentale și emoționale ale unui masaj, toate acestea fără a fi nevoie să te furișezi din birou pentru o zi la spa.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului în fotoliu cu masaj este modul în care îți face corpul să se simtă.  Statul la birou toata ziua duce la dureri grave și cronice de gât și spate și dureri musculare, ca să nu mai vorbim de probleme ale brațelor cauzate de efort repetitiv. A face un masaj la locul de muncă ajută la ameliorarea tensiunii musculare acumulate în corp.

Masajul pe fotoliu de masaj are, de asemenea, efecte fizice de durată care ajută la creșterea stării de bine mult după ce timpul petrecut pe fotoliu se termină. Masajul în fotoliu cu masaj este adesea folosit ca tehnică de management al stresului pentru a reduce durerile de cap tensionate și pentru a trata (și chiar pentru a preveni) migrenele cronice. Un singur masaj pe fotoliu, de 15 minute, poate promova circulația sanguină crescută, scăderea tensiunii arteriale și un sistem imunitar întărit – beneficii pe care le veți experimenta timp de zile sau chiar săptămâni după sesiunea de masaj.

XS17082022