Posted on

Fotoliile cu masaj, un medicament fără efecte secundare dedicat sportivilor

Aparat de masaj pentru sportivi
Aparat de masaj pentru recuperare musculară

Terapia prin masaj a devenit o parte din rutina zilnică a sportivilor de performanță. De altfel, după încheierea antrenamentelor sportive, majoritatea persoanelor apelează la masaj pentru a preveni contracturile musculare. Fotoliile cu masaj sunt tot mai răspândite în centrele sport și fitness. Care e în realitate rolul masajului în stilul de viață sportiv? Sunt fotoliile profesionale o investiție pentru sănătate sau mai degrabă o cheltuială suplimentară?

Cuprins:

1.Fotoliile cu masaj – Top beneficii mai puțin cunoscute

2.Scaunele masaj – Avantajele masajului la domiciliu

1.Fotoliile cu masaj – Top beneficii mai puțin cunoscute

Atunci când depui efort intens, corpul acumulează substanțe ‘’responsabile’’ pentru disconfortul muscular resimțit ulterior. Din acest motiv, sportivii apelează la fotoliile de masaj care ajută corpul să se recupereze după efort și să facă față antrenamentului următor.

Eliminarea tensiunii musculare este cel mai cunoscut beneficiu pentru care fotoliul și-a dobândit popularitatea. Puțini știu însă că, dispozitivele de făcut masaj ocupă un rol important din rutina de viață a sportivilor. 

Știai că fotoliile masaj:

favorizează dilatarea vaselor sanguine?

Acest procesul optimizează fluxul sanguin în țesuturile musculare, eliberează toxinele acumulate în timpul sportului și ajută celulele să primească nutrienți și oxigen.

…elimină acidul lactic și eliberează endorfinele?

Fluxul sanguin îmbunătățit prin masaj blochează excesul de acid lactic. De asemenea, terapia masajului încurajează endorfinele produse natural de corp. Endorfinele oferă o stare generală optimă, minimizând disconfortul creat de senzația de durere musculară. 

…crește mobilitatea musculaturii și a articulațiilor?

Întrucât masajul descurajează acumularea acidului lactic la nivelul țesutului muscular, sportivii se confruntă tot mai rar cu contracturi musculare. Acțiunea rolelor de masaj ridică temperatura țesuturilor, avantajând flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor.

infografic avantajele fotoliului de masaj

2.Scaunele masaj – Avantajele masajului la domiciliu

Scaunele masaj stimulează producerea mitocondriilor, care furnizează peste 90% din necesarul de energie organismului uman. Creșterea mobilității musculare și oxigenarea țesuturilor previn leziunile și reduc timpul de recuperare post-antrenamente. Desigur, poți apela oricând la serviciile unui profesionist. Dar, fuga de la un antrenament la altul, plus obligațiile de serviciu îți lasă prea puțin timp liber.

În fond, ce poate fi mai benefic decât o sesiune de masaj la domiciliu după o zi solicitantă? În plus, poți prelungi efectul terapeutic al masajului oricât simt că este necesar. Îți poți seta muzică ambientală pe fundal sau poți privi serialul preferat cât timp te masezi.

Scapi de stres în toate privințele. Chiar și masajul la salon te predispune la stres în mod inconștient. Drumul până acolo, traficul și grija să nu întârzii se acumulează și-ți dau peste cap starea emoțională. În consecință, masajul la domiciliu câștigă teren, scutindu-te de grija locurilor de parcare sau de ședințe pierdute din cauza întârzierilor.

Poți da frâu dorințelor tale. Îți setezi programele favorite de masaj, nivelul de intensitate, muzica preferată sau dai drumul la televizor.

Poți influența ambientul și rutina masajului. Fie stabilești programele dorite pe care fotoliul masaj să le memoreze, fie experimentezi zilnic tehnici și programe diversificate. 

În ultimii ani, fotoliile cu masaj au devenit o soluție convenabilă pentru stilul de viață al oamenilor activi și nu numai. Fiecare sportiv de performanță este conștient de rolul rutinei adecvate care trebuie respectată atât înaintea antrenamentelor, cât și după finalizarea acestora.