Posted on

Lucrezi remote? De ce munca de acasă poate fi un plan de autodisciplină?

lucrezi remote, birou de lucru laptop în grădină

Cu toate că pandemia s-a încheiat demult, unele persoane încă preferă confortul casei în locul biroului. Pentru a fi eficient când lucrezi remote, autodisciplina este baza necesară care delimitează programul de activitate și sfera personală. Lucratul de acasă înseamnă mai mult confort, dar și accentuarea sedentarismului. În confortul casei ești mult mai tentat să mănânci haotic, să schimbi scaunul de birou cu canapeaua din living și să diminuezi socializarea. Dacă te numeri printre adepții muncii remote sau hibrid, atunci urmează câteva sfaturi eficiente care să-ți aducă rezultate la job fără să-ți afectezi sănătatea fizică și emoțională.

Cuprins:

1.Lucrezi remote? – Cum îți pregătești psihicul pentru munca de acasă?

2.Munca de acasă – Obiceiuri simplu de urmat pentru eficientizarea rezultatelor muncii 

1.Lucrezi remote? – Cum îți pregătești psihicul pentru munca de acasă?

Dacă pe vremea când te deplasai la biroul, micul dejun era o excepție, acum nu mai ai nici o scuză. Partea pozitivă a lucratului remote este posibilitatea de a mânca sănătos, de a găti hrană sățioasă, ceea ce automat înseamnă mai mulți bani la bugetul personal și un organism mai fericit. 

  • Pauzele nu înseamnă Social Media 

Ai terminat un task important? Prima tentație este de a da scroll pentru a verifica noutățile de pe Social Media. Dă-ți un restart cu ajutorul programelor de exerciții de pe Youtube. Poți încerca 10 minute de aerobic, cardio sau pilates. Alternează sportul în casă cu scurte plimbări afară și cu terapia prin masaj. Statul în scaun și poziția corpului aplecat către laptop dăunează spatelui mai mult decât ai crede. În consecință, nu trebuie să te mire durerile care se acumulează la finalul zilei în cea mai sensibilă zonă la stres și anume: gât umeri. Disconfortul de la nivelul umerilor și a gâtului poate provoca migrene, stări de greață și dispoziție slabă. Poți preveni aceste consecințe ale posturii deficitare prin masaj. 

,,Ce fotoliu de masaj să cumpăr?’’

Achiziționarea unui fotoliu de masaj este o investiție considerabilă care trebuie să servească stilului tău de viață. Pentru persoanele care petrec mult la birou, dar și pentru sportivi, cele mai bune fotolii de masaj au integrat programul de masaj VIP Course. Acesta este gândit să identifice prin scanare, zonele rigide, adică punctele cheie unde s-a acumulat cel mai ridicat nivel de stres muscular. La finalul programului de muncă, fotoliile extensibile de masaj și relaxare îți pun sângele în mișcare după 8 ore de stat la birou. Programul de masaj Air Relaxation sau masajul cu aer cald stimulează circulația sângelui afectată de lipsa activității fizice. Sportul și masajul favorizează un control mai bun al greutății. Susțin mobilitatea articulațiilor. Reduc riscurile bolilor cauzate de sedentarism: diabet de tip 2, hipertensiune, AVC, obezitate. Optimizează sănătatea emoțională și combat anxietatea cauzată de lipsa interacțiunilor sociale.  

  • Inclusiv lucratul remote impune o ,,ținută pentru birou’’

Autodisciplina menționată mai sus nu vizează doar respectarea meselor. Dacă jobul îți permite, atunci alege un interval orar în care ești mai productiv. Unii oameni oferă cel mai bun randament la primele ore ale dimineții, în timp ce alții sunt mai creativi seara. Evită să lucrezi în pijamale. Delimitează programul liber de cel pentru muncă. Schimbă hainele de casă cu o ținută pentru lucru, eventual poți să te aranjezi puțin. Astfel, creierul tău va ști că trebuie să se pregătească pentru programul de muncă.

2.Munca de acasă – Obiceiuri simplu de urmat pentru eficientizarea rezultatelor muncii 

Persoanele care s-au adaptat muncii de acasă știu cel mai bine importanța scaunului de birou cu design potrivit. Cele mai indicate modele sunt scaunele ergonomice care să permită reglarea spătarului la un unghi de 100-110 grade. Este important ca spatele să stea cât mai aproape de spătar, picioare să atingă podeaua, iar umerii să stea relaxați.

O cămară aprovizionată constant de care te desparte un simplu perete este o provocare pentru silueta celor care petrec mai mult timp acasă decât afară. Așadar, ai de ales între două opțiuni prietenoase cu corpul tău: sari peste micile gustări sau te aprovizionezi cu fructe. În acest fel compui rețete dulci și hrănitoare, smoothie-uri revigorante pentru pauze ori salate energizante. De altfel, gustările din fructe sunt o soluție ideală și pentru hidratarea organismului. Oamenii susțin că își amintesc să bea apă atunci când simt sete. Senzația de sete indică faptul că, organismul este deja deshidratat. Din această cauză, te plângi de dureri de cap, amețeli, greață, ceea ce duce la scăderea randamentului și a concentrării asupra task-urilor. Începe să consumi apă din recipiente mici pe care să le umpli periodic. Paharele mari te pot descuraja când vezi câtă apă trebuie să bei pentru a menține hidratarea în parametrii optimi. Dacă nu-ți place gustul apei, atunci neutralizează băutura cu ajutorul câtorva felii de lămâie sau castravete, de altfel alimente cu nivel ridicat de apă. 

În concluzie, lucratul de acasă poate fi un start pentru îmbunătățirea autodisciplinei de viață. Ai control asupra alimentației, comanzi mai puțin, gătești mai mult și sănătos. Ai timp mai mult pentru sport și te revitalizezi în pauze cu terapii alternative de relaxare. 

Sursa foto: unsplash.com