Posted on

Obiceiuri sănătoase de viață – 7 sfaturi care vor face diferența după 30 de zile

obiceiuri sănătoase, femeie care iei bea ceaiul în pat

Calitatea vieții tale este determinată de rutina pe care o respecți zilnic. Rutina zilnică este formată din obiceiuri sănătoase de viață, care fac diferența dintre o zi productivă și una în care te-ai luptat să supraviețuiești.

Adoptarea unei rutine orientate către echilibru mental și fizic este o dovadă prin care demonstrezi atenție suplimentară față de sănătatea ta mentală și fizică. Un obicei sănătos în plus înseamnă un pas înapoi față de anxietate, depresie și boli cronice. 

Cuprins:

1.Obiceiuri sănătoase de viață cu care să-ți începi ziua

2.Obiceiuri pentru o viață sănătoasă – Cum să-ți menții tonusul ridicat pe toată durata zilei? 

1.Obiceiuri sănătoase de viață cu care să-ți începi ziua

Organizează-ți o rutină care susține performanța încă de la primele ore ale dimineții pentru un început de zi plin de vitalitate.

  • Hidratare de la prima oră a dimineții

De îndată ce te-ai trezit, curăță organismul prin consumul unui pahar de apă călduță sau la temperatura camerei în care ai introdus câteva felii de castravete sau lămâie. Cu ajutorul acestei combinații reduci nivelul de aciditate din stomac, scazi riscurile de osteoporoză sau infecții fungice. Această băutură îți revigorează mintea și te energizează pentru câteva ore bune. 

  • 10-15 minute de mișcare

Poți optimiza rutina de revitalizare dis-de-dimineață cu ajutorul exercițiilor fizice. Sunt suficiente 10-15 minute de exerciții cardio combinate cu greutăți pentru tonifierea mușchilor și obținerea unui tonus mental de excepție.

Exerciții ușoare pentru revigorarea de dimineață

După finalizarea programului sportiv, rezervă-ți un masaj rapid cu programul de 7 minute în fotoliul de masaj. Combinând hidratarea, sportul și masajul încă de la primele ore ale dimineții, vei dobândi un nivel de energie care întrece chiar și efectul obișnuitei cafele.

  • Mic dejun bogat în nutrienți, nu în calorii

Se zice că, dimineața trebuie să mănânci ca un rege, adică să consumi alimente bogate în nutrienți și nu în calorii. Așadar, fă loc în farfuria ta pentru o porție sănătoasă de vitamine, minerale, carbohidrați cu eliberare lentă și proteine. 

  • Eat the Frog

Când a început programul de muncă, aplică regula Eat the Frog. Începe rutina rezolvând sarcina cea mai dificilă. Odată ce ai bifat și task-ul pe care l-ai tot amânat, tot restul zilei îți va părea mai ușor de înfruntat.

2.Obiceiuri pentru o viață sănătoasă – Cum să-ți menții tonusul ridicat pe toată durata zilei? 

Și rutina din timpul zilei este importantă pentru a trece cu bine printr-o zi plină. În intervalul 14-16 se instalează o stare de letargie pe care o poți preveni și ameliora prin câteva obiceiuri simple. 

  • Exclude prânzurile bogate în grăsimi 

Include în dieta alimentară legume verzi, deoarece au un aport ridicat de antioxidanți și oferă un efect alcalinizant. Echilibrează nivelul de aciditate în organism prin consumul de alimente potrivite, precum: tofu, carne de miel, pește sau seitan. 

  • Fă mișcare ușoară după prânz

Bea un pahar cu apă cu jumătate de oră înainte de masă și fă câteva exerciții. Poate fi vorba despre o plimbare de 10-15 minute după ce ai luat masa, un masaj cu stretching care să te mențină în formă pe tot parcursul zilei. 

  • Pregătește-te mental pentru ora de culcare

Înainte de culcare ia o jumătate de linguriță de pulbere de vitamina C cu un pahar de apă. Acest obicei are rolul de a minimiza nivelul de aciditate din stomac și de a asigura hidratarea optimă pentru un somn liniștit. Rezervă-ți câteva minute de masaj de relaxare. Poți opta pentru un masaj de relaxare pentru întregul corp sau pentru programul special care oferă un masaj cu tehnică relaxantă de întindere înainte de somn. Masajul este cu atât mai necesar dacă ai un job de birou sau după o zi activă cu antrenamente solicitante.

Dacă ești o fire comodă, atunci fiecare obicei nou ți se poate părea un disconfort. Urmează obiceiurile noi timp de 30 de zile, iar apoi vei observa cum devin ușor o rutină. Dacă faci un lucru nou și nu ți se întâmplă nimic neplăcut, atunci subconștientul te stimulează să continui. Nu este indicat să faci schimbări majore peste noapte, deoarece ieșirea bruscă din zona de confort te poate determina să revii la rutina tihnită de dinainte. A mușca mai mult decât poți mesteca ar putea indica un efort uimitor de voință, scontat însă cu rezultate dezastruoase.