Posted on

Remedii naturale anti depresie. Transformă cortizolul în endorfine, fără medicamente!

remedii naturale anti depresie, femeie care zâmbește

Depresia este una dintre cele mai comune boli ale secolului modern. Afecțiunea se manifestă prin tulburări de dispoziție, stări nefirești de tristețe, precum și lipsa entuziasmului față de activitățile care în mod normal ne făceau cândva plăcere. Dacă afecțiunea nu este prevenită din timp prin remedii naturale anti depresie, atunci boala poate interfera sever cu activitățile zilnice, având un impact major asupra calității vieții.

Cuprins:

1.Remedii naturale anti depresie cu acțiune sedativă asupra sistemului nervos

2.Prevenirea naturală a depresiei prin declanșarea hormonilor stării de alertă

1.Remedii naturale anti depresie cu acțiune sedativă asupra sistemului nervos

Prea puține persoane sunt conștiente de faptul că, au mereu la îndemâna lor soluții simple, naturale, non medicamentoase prin care pot menține echilibrul emoțional. Conexiunea cu natura, identificarea unui sport preferat, o rutină sănătoasă de somn, o alimentație inteligentă, tehnici de respirație și masaj sunt câteva soluții cu potențial miraculos asupra emoțiilor noastre.

Persoanele care se confruntă cu stări de tristețe recurg la consumul de alcool, tutun, zahăr sau alimente bogate în carbohidrați, ceea ce le oferă o satisfacție temporară. Celulele nervoase sunt influențate de contactul cu zahărul, grăsimile nesănătoase, alcoolul sau tutunul, motiv pentru care devin epuizate, acutizând depresia.

Obiceiurile nocive asigură un efect plăcut pe termen scurt, iar atunci când se termină, persoana revine la starea de spirit anterioară. Revenirea la starea inițială este și mai greu de suportat, ceea ce determină persoana respectivă să apeleze constant la astfel de stimulente false.

  • Practicarea unui sport adecvat personalității tale

Sportul este o parte esențială a vieții noastre. Conform cercetărilor, sedentarismul este una dintre cele mai comune cauze care scad durata de viață și grăbesc instalarea bolilor cronice. Terapia prin mișcare nu face ca depresia să dispară prin minune, dar stimulează secreția de endorfine, dopamina și echilibrează efectele hormonului de stres asupra organismului.

Dansul stimulează endorfinele și ține la distanță depresia

În plus, exercițiile fizice pregătesc psihicul pentru un somn odihnitor, ceea ce contribuie la îmbunătățirea proceselor cerebrale și prevenirea declinului cognitiv. Pentru ca terapia prin sport să producă efecte vizibile este importantă identificarea activității care să rezoneze cu stilul tău de viață.

Poți opta pentru sesiuni scurte de alergări la primele ore ale dimineții, drumeții ușoare, mersul pe bicicletă pe trasee interesante, un curs de dans distractiv, pilates, aerobic și lista continuă. Orice ocazie de a îmbina mișcarea și conectarea cu natura oferă organismului tău acele efecte terapeutice pentru care îți vei mulțumi mai târziu.

  • Masajul terapeutic

Masajul realizat de mâinile profesioniștilor revigorează tonusul general prin eliminarea stresului muscular și stimularea fluxului de sânge în tot corpul. Dacă preferi masajul automat în confortul propriei case, atunci trebuie avute în vedere câteva aspecte esențiale. De exemplu, cele mai calitative fotolii pentru masajul terapeutic sunt echipate cu un sistem bazat pe Inteligență Artificială, care detectează cu precizie fiecare formă a mușchilor și depistează zonele dureroase pentru realizarea unui masaj cu efect terapeutic garantat.

Scanarea coloanei vertebrale, detectarea formei umerilor și adaptarea masajului la morfologia utilizatorului oferă senzația similară masajului făcut de mâinile maseurilor. La fel ca și în cazul sportului, inclusiv masajul trebuie selectat în funcție de preferințe, condiția fizică și stilul de viață al beneficiarului. În plus, specialiștii recomandă alternarea tehnicilor de masaj care să lucreze mai multe grupe de mușchi pentru o relaxare corporală completă.

2.Prevenirea naturală a depresiei prin declanșarea hormonilor stării de alertă

Din categoria remediilor naturale anti depresie nu putea lipsi terapia prin râs. Aceasta este una dintre cele mai populare soluții din lume folosite în lupta cu simptomele depresiei. Studiile susțin că prin râs stimulăm hormonii numiți catecolamine și care la rândul lor favorizează eliberarea de endorfine în creier.

Terapia prin râs se bazează pe meditația râsului, improvizație, terapia cu umor, terapia cu declanșare sau yoga râsului care combină exercițiile de respirație cu râsul. Studiile susțin că un minut de râs asigură efectele terapeutice similare a 10 minute de exerciții fizice.

Terapia prin râs previne simptomele depresiei

Terapia prin râs atenuează nivelul de cortizol, echilibrează tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar și previne bolile cardiovasculare. De asemenea, terapia prin râs reduce inflamațiile, reduce riscul formării cheagurilor de sânge și ameliorează simptomele demenței.

La nivel mental, terapia prin râs crește rezistența la nivel mental, formează o percepție pozitivă asupra situațiilor negative, calmează teama și anihilează stările de anxietate.

Există cazuri serioase, precum depresia severă care necesită implicarea terapeuților și administrarea unui tratament de specialitate. Însă, chiar și în cele mai serioase exemple ale depresiei, combinarea tratamentului prescris de medic și schimbarea unor obiceiuri din rutina zilnică pot grăbi vindecarea tulburărilor de dispoziție.