Posted on

Știai că, 23 martie este Ziua Mondială a Posturii Corporale?

ziua posturii corporale, femeie care face exerciții de spate
23 martie, Ziua dedicată Sănătății Spatelui

Ziua de 23 martie este declarată în mod oficial Ziua Mondială a Posturii Corporale. Prin această inițiativă se dorește ca fiecare individ să conștientizeze importanța posturii corecte a spatelui pentru sănătatea organelor interne, pentru procesele vitale și starea mentală. În societatea secolului XXI, joburile la birou sunt regula. Statul prelungit la birou și gadget-urile moderne ne afectează poziția spatelui mai mult decât suntem noi conștienți. Atunci când lucrezi la laptop sau folosești telefonul ori tableta, instinctiv te întinzi spre ecran. Menținerea acestei posturi timp de câteva minute continuu și repetarea acestui obicei favorizează durerile de spate și pot conduce la formarea scoliozei, cifozei și a altor probleme de spate. 

Cuprins:

1.Postura spatelui trădează percepția despre relația pe care o avem cu mediul înconjurător

2.Ziua Mondială a Posturii Corporale – Oboseala spatelui, un indiciu al unei vieți active

1. Postura spatelui trădează percepția despre relația pe care o avem cu mediul înconjurător

Așadar, ritmul de viață și stilul nostru de a munci ne afectează postura corporală. Alături de acest aspect mai intervine și factorul emoțional. Postura spatelui reflectă starea ta emoțională. Ai observat că atunci când te simți încrezător, automat îți îndrepți spatele și pășești mai hotărât? Din contră, atunci când te simți frică, stres, timiditate sau ești descurajat, adopți o postură arcuită și inestetică.

Postura spatelui reflectă starea ta emoțională

Poziția coloanei vertebrale influențează impresia pe care oamenii și-o formează atunci când te văd prima oară. Se recomandă realizarea unei evaluări personalizate a posturii corporale începând cu vârsta de 6 ani. De-a lungul anilor, felul în care îți menții spatele poate fi afectat de oboseală fizică după o zi solicitantă, de grijile acumulate peste zi, stresul muscular sau anumite dureri fizice. Cel mai înțelept lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta este …să previi problemele. Din păcate, oboseala și stresul nu pot fi evitate mereu. Aceste stări sunt indicatori ai unei vieți active, a faptului că ești mereu implicat în activități. Fie faci sport, mișcare, fie lucrezi, oboseala și grijile se acumulează de-a lungul zilelor.

2. Ziua Mondială a Posturii Corporale – Oboseala spatelui, un indiciu al unei vieți active

Dacă nu știi să le gestionezi, atunci se transformă în durere și disconfort mental. Îmbunătățește-ți confortul general cu fotoliile de masaj cervical, care relaxează zona gâtului și a umerilor. Această parte a corpului este cea mai puternic afectată de stres, comparativ cu alte zone. Masajul electric pentru picioare, masajul Deep Tissue sau masajul electric pentru punctele reflexe din talpă sunt câteva dintre metodele cele mai la îndemână prin care elimini durerea și atenuezi rigiditatea din punctele-cheie ale corpului. 

Care sunt consecințele unei posturi viciate?

Ziua Mondială a Posturii Corporale ar trebuie celebrată zi de zi. Care sunt consecințele unei posturi viciate? Deși poți fi tentat să neglijezi felul în care îți ții spatele, află că această indiferență te poate costa cel puțin o consecință cu intervenție medicală costisitoare. Oboseală, dureri musculare, dureri de mâini și picioare, amețeli, tulburări de somn, circulație periferică deficitară, deformarea spatelui sunt cele mai comune simptome. Dacă nu se iau măsuri de prevenire, atunci se poate ajunge la blocaje energetice, presiune asupra organelor interne, afecțiuni endocrine, cardiovasculare și respiratorii.